Alfa Romeo NYT

Det nye klubblad

Medlemslogin


Velkommen, Gæst

EMNE: Erfaring m 159 TBi søges

Sv: Erfaring m 159 TBi søges 08.07.2017 21:48 #26132

Jeg har haft min TBi siden september 2015, hvor kilometertælleren stod på 89.000 km. Nu står den på 133.000 km.
Jeg har samme rumlen med motorbremsning, som forsvinder når man kobler ud eller bremser. Jeg har hørt et sted, at det er svinghjulet, som er afkoblet fra krumtappen med gummi, og at det er der rumlen stammer fra.

Jeg har fået skiftet begge trækaksler, først den ene og så nogle få tusinde kilometer senere den anden. Den første trækaksel blev så skiftet igen pga. produktionsfejl på en manchet. Så nu er der ro på, og den kører igen som en drøm.

Da den første trækaksel blev dårlig rystede bilen så meget ved selv meget lidt træk, at jeg ikke turde fortsætte. Da den anden begyndte at opføre sig på samme måde skyndte jeg mig at få bilen på værksted.

Jeg ved ikke om det var sådan, men det lød som om at trækakslen kunne flytte sig således at den ikke sad i center længere og blev presset væk fra center og derved ligevægt af centrifugalkraften ved træk på akslen. Når den så sad off-center stødte den på et eller andet, så der kom en metallisk lyd. Men mekanikerne kunne ikke finde nogen anden skade da de skiftede trækakslen.

Ellers har jeg fået skiftet støddæmpere og en fjeder i bagtøjet. Øverste bærearm i højreside er også blevet skiftet.

Min kører gennemsnitligt 10,9 km/l og det bedste jeg har fået en tankfuld op på er 11,9 km/l. Det kan sikkert gøres bedre, men den kører altså for godt til at spare på krudtet

/Mogens
Tid til at oprette siden: 0.14 sekunder

Banner

© 2008-2017 Alfa Romeo Klub Danmark