Alfa Romeo NYT

Det nye klubblad

Medlemslogin


Gentlemen, start your engines!
Fredag, 01 April 2005 00:00
Første trackday for alfister i april-solskin på Knutstorp

Peter K. fortæller: "Det var en åben track day, arrangeret af Gentlemen Racers Club, og min var faktisk den eneste Alfa.

Der var dog mange som kom hen og var nysgerrig for at se nærmere på den efter jeg havde kørt nogle omgange. Selv om der var mange hurtige og eksklusive biler, stod Alfaen ikke tilbage når det gjaldt skøn lyd. Den lyder helt vildt godt på langsiden ved 6-7000 o/min.

Selv om jeg var nybegynder satte jeg da en Peugeot 206 RC af med 4 sekunder på omgangstiderne. Min bedste tid var 1:20 hvilket vist nok var hæderligt alt taget i betragtning."

   
Peter drøner ned ad pit-langsiden.
En sprit-ny Ford GT.
Faldt pladask for den.....den er nok det tøreste stykke automobil jeg endnu har set og hørt. Den er Spritny, og jeg var heldig at køre samtidig med ejerens første omgange. Må indrømme det var en rimelig stor oplevelse, første gang man er på en rigtig bane i bil, og så kører man blandt Ferrari, Lotus Elise og GT40! Nu så jeg dem selvfølgelig kun når de passerede indenom, og så et par sekunder ydereligere inden de var væk igen.

Oppe i de snævre kurver mistede GT-ejeren konstant bagenden de første par omgange, men han fik vist rimeligt styr på den i løbet af dagen.

Jeg lærte også en hel masse. Stjernholm var min Mentor, og min Alfa 156 kørte bare så godt at det var en fornøjelse.

Stjernholm viste iøvrigt klasse, hans 156 var ikke klar, så han blæste da bare rundt på banen i sin JTD Mutipla. Tror i lige det var for morsomt at være passager i den øse.

Ikke sidste gang jeg kommer til en Trackday, det er 100!

   
Morten Stjernholm var coach for Peter. Her passerer en Ferrari Modena.
Morten siger: " Ud over Forden kom der to Porche 911, i alt fire Ferrarier, Lotus Super Seven og Elise, Opel Speedster, en Toyota Corolla DTC bil, et par Yokohama cup biler og mange flere. Blandt de mere dødelige biler var der en Peugoet 206 RC og 405 turbo, Peters Alfa 156 og ja ... så var der lige mig i min Fiat Multipla JTD !! Det blev der grinet meget af.

Ferrarierne og DTC bilerne kørte uofficelle tider omkring 1.05. Peter kørte omkring 1.21 og jeg præsterede en rekord tid på 1.31.

På trods af at vi ikke blev segmenteret var der ingen problemer med afviklingen; alle kunne køre alt det de orkede.

Fint arrangement – og velorganiseret. Kan klart anbefales. Jeg møder i hvert fald op i maj igen – og denne gang forhåbentlig i min Alfa!"

   
Mortens 156 har knas med differentialet, så det blev til en trackday i familiens Fiat Mulitpla i stedet for.
 
foto: fra www.cuoresportivo.dk
 
 

Banner

© 2008-2019 Alfa Romeo Klub Danmark