Modelhistorie
Månedens Klassiker
   
Alfa Romeo Automobiles S.p.A. er en italiensk bilfabrikant, der blev grundlagt den 24. Juni 1910 i Milano. Alfa Romeo har været en del af Fiat Group siden 1986, og siden februar 2007 været en del af Fiat Group Automobiles S.p.A. -  som blev fusioneret med Chrysler Group LLC under navnet Fiat Chrysler Automobiles N.V. i 2014.

Virksomheden var ejet af den italienske stats holdingselskab Istituto per la Ricostruzione Industriale fra slutningen af 1932 til 1986. Virksomheden hed oprindeligt A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili), indtil den i 1915 blev købt af Nicola Romeo, som ændrede navnet til Alfa Romeo.

Alfa Romeo NYT bragte frem til 2012 en artikel under navnet Månedens Klassiker i hvert nummer, med en gennemgang af enkelte spændende modeller fra dem det hele handler om - Alfa Romeo.

Den enkelte Alfa Romeo findes i menuen, ved at vælge den periode, hvor klassikeren blev introduceret ...

Det er den sjællandske sekretær Erik Schifter-Holm, der siden 1996 har skrevet disse artikler med blandt andet bogen All the Alfa Romeos fra forlaget Editoriale Domus som kilde.. Hvis du har forslag til en model, du syntes mangler i "samlingen", er du velkommen til at sende ham en mail Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. .

 
   
 

Banner

© 2008-2023 Alfa Romeo Klub Danmark