Alfa Romeo NYT

Det nye klubblad

Medlemslogin


Nyt logo til Alfa Romeo?
Onsdag, 31 December 2008 10:36
   
Logoet ovenfor ligner andet emblem fra 1915. Sammenlignet med første logo fra 1910, er det kun småting der blev ændret. Mærket fik da tilføjet navnet "Romeo", så tekten blev til "Alfa Romeo Milano". Tilføjelsen "Milano" er stadig at finde i logoet op til 1972.

Den franske hjemmeside unica-strada.com rapporter om at Alfa Romeo.skal have nyt logo. Disse oplysninger skal dog behandles med stor forsigtighed. Meget af historien er spekulation, men idéen passer.

Gennem tiden har Alfa Romeo emblemet kun oplevet få ændringer. En forgyldt laurbærkrans blev for eksempel tilføjet efter at Alfa Romeo vandt det første verdensmesterskab i 1925, efter sejre i Europas Grand Prix på Spa og ved GP i Italien på Monza.

Kernen i dette mærke har, fra begyndelsen indtil i dag, været krydset og slangen med dragehoved. Hvorfor dragehovedet spiser et barn, er der mange spekulationer omkring, den rigtige historie fortaber sig vist i fortiden. Det røde kors på en hvid baggrund er et symbol, der er nært forbundet med, hjembyen for Alfa Romeo, Milanos historie. Den kronede slange repræsenterer Visconti-familiens våbenskjold.

Læs eventuelt mere om Alfa Romeos emblem i artiklen "Alfa Romeo - Historien om et trademark og det femte element".

I 2010 bliver Alfa Romeo et hundrede år gammel. Måske er en fornyelse af logoet også ved at være forfalden. Fiat og Lancia havde lignende fornyelser af deres logoer for nylig, og derfor ville dette være en logisk fortsættelse.

 
 

Banner

© 2008-2019 Alfa Romeo Klub Danmark