Alfa Romeo NYT

Det nye klubblad

Medlemslogin


Zagato laver en Alfa Romeo TZ3 Stradale
Lørdag, 30 April 2011 22:43
   
  tv.: Alfa Romeo TZ3 Stradale (med en Dodge inden i).
th.: Alfa Romeo TZ3 Corsa (med en Alfa Romeo inden i).

Mindre end en måned efter at det kom frem at Zagato arbejdede på en ny TZ3 Stradale, har den milanesiske karrosseribygger afsløret de første billeder og detaljer om deres seneste skabning.

Den overdådige TZ3 Stradale er en del af en fortsat fejring af Alfa Romeos hundredårs jubilæum af Zagato .

Så den er baseret på en Alfa, så? Nej, ikke helt. Den grundliggende opbygning er faktisk meget mere serpentes end selv den slange på det lånte emblem fra Alfa, da teknikken er fra den alt-erobrende Dodge Viper ACR, over hvilken er draperet en skræddersyet carbonfiber krop. Du kan skelne en række centrale Zagato designelementer på ligheden med Zagato Perana Z-One og det klassiske kamm-haleparti. Men mens denne specialfremstillede Viper ikke låner nogen mekaniske dele fra mærket, som det hylder, sætter dens design et moderne spin på årtiers samarbejde mellem Zagato og Alfa Romeo.


Den fjerde model i TZ rækken, Stradale, følger den oprindelige TZ og TZ2, og den nyere TZ3 Corsa, som blev afsløret sidste år på Villa d'Este. Men mens den Alfa-drevne TZ3 Corsa var et unikum, vil TZ3 Stradale blive bygget i ni eksemplarer.

 
 

Banner

© 2008-2023 Alfa Romeo Klub Danmark