Alfa Romeo NYT

Det nye klubblad

Medlemslogin


Pellegrino i det grønne helvede
Søndag, 24 April 2005 01:00
En ny tradition er startet blandt danske bilmærkeklubber

Peter Dyrelund havde fået den strålende ide, at mødes med Ringer entusiaster fra forskellige danske bilmærkeklubber inden det store forårskursus på Nürburgring. Mødes nede på Nürburgring, forstås. Søndagen før Scuderia Hanseat kurset var der åben for Turisten-fahrt.

Og sikke en god ide. Deltagende var begejstrede og takkede alle "Peter og de andre instruktører" for det flot planlagte arrangement.

Møde på en tysk Autobahn Raststätte. Mon de vurderer SZ'erens hækvinge?
Vi havde jo ikke banen for os selv - slet ikke; der var proppet med ligesindede. Så der var masser at se på og tale om.

Det var også spændende at få en sludder med enthusiaster fra andre bilmærkeklubber; de er slet ikke så galt afmarcheret!

Nogle få var dernede allerede fredag aften, men størstedelen ankom lørdag til byen Nürburg, hvor hele banden blev indlogeret på diverse forudbestilte og -betalte værelser, hvorefter vi alle gik en tur i paddock på GP-banen, hvor man netop var ved at lukke ned efter dagens VLN Langstreckenpokal.

Efter pit-walk'en kunne man lige få tid til et par runder på banen, for den var lige åben i halvanden time inden vi skulle mødes på Hotel zur Burg for at spise og hygge os.

Rundturen i GP-paddock. Her ved den store tavle med alle vindere indgraveret.
Peter har sat Gran Turismo 4 på pause under instruktionen og fortæller om morgendagens planer til den store forsamling i Restauranten på Zur Burg.
Mange var første-gangs kørere på den gamle bane, så der var en del spænding. Men man kunne sagtens få et sæde ved en af de mange erfarne instruktører, eller ligefrem få en passagersæde-coach med i sin egen bil, så i løbet af dagen ændrede snakken sig over begejstring og rædsel til overlegne kommentarer og rolig ærefrygt.

Vejret skiftede fra gråvejr til høj sol og igen til silende regn, så der var føre til alle temperamenter.

Der var mange som havde kamera med, så der er taget rigtig mange billeder.

Jacob Holbechs flotte og vellydende 75'er bremser let efter hoppet i Pflanzgarten. Et populært sted at stå og se bilerne; i lighed med Brünnchen og Adenauer Forst. Det sidstnævnte nok mest for at se uøvede Ringere tage den ud over curb'en i den sidste skarpe venstrekurve.
Simon Nielsen var eneste deltager uden tag. Det er en meget speciel oplevelse at køre på banen ude i det fri.
Det tyske øl er jo ret godt, så de to aftener på Zur Burg gik lystigt, og der blev snakket længe selvom alle var meget trætte ovenpå strabadserne i det grønne helvede (... som Jackie Stewart engang døbte banen).

Der er helt klart startet en ny tradition, helt i tråd med de danske enthusiasters smag, som jo kræver "Ordnung, Spannung und Spass"; vi glæder os allerde til næste forår.

PS: Ingen kom til skade; hverken biler eller deltagere.

Der var alt fra Suzuki Ignis til Lamborghini Gallardo og Dodge Viper (ad libitum), men denne smukke Ferrari 328 GTB var nu en hjerteknuser ... den var vist bare ikke ude at køre på banen.
foto: Thomas Krath og Gert Sterner
 

Banner

© 2008-2019 Alfa Romeo Klub Danmark