Alfa Romeo NYT

Det nye klubblad

Medlemslogin


Arrangementer
Foregående måned Foregående dag Næste dag Næste måned
Vis år Vis måned Vis uge Vis i dag Søg Vælg ny måned
Løvfaldstur på Djursland
Søndag, 22. Oktober 2023, 14:00
I år går turen til Djursland, i Østjylland. Vi kører igennem Mols Bjerge, forbi hav og bakker og slutter af ved en kro tæt på Ebeltoft.

Turen starter ved Gammel Estrup Slot i Norddjurs. Gammel Estrup ligger på vejen mellem Randers og Grenaa. På den ene side af vejen ligger Helligbjerget, som gennem tiderne har fungeret som landmærke og udsigtspunkt, og på den anden ses herregården, hvor store dele er bygget i renæssancen i røde munkesten. Hovedbygningen er omkranset af dobbelte voldgrave og store avlsbygninger. Hvornår, Gammel Estrup nøjagtigt blev opført, er uvist, men ved arkæologiske udgravninger på voldstedet er fundet bygningsrester fra 1300-tallet.

Ved Gammel Estrup kan man finde forskellige museer, om slottets historie, maskiner, husholdninger igennem tiden, en stor flot have med alverdens planter og forskellige landbrugs dyr.

Man kan med fordel møde op i god tid, og besøge slottet.

Vi kører fra slottet cirka kl. 14.00, som åbner klokken 10.00. Så man har omkring 4 timer til at besøge museerne hvis man ønsker.

Vi parkerer på den store p-plads ude foran, kig efter klubbens store flag. Vi ankommer til kroen cirka en time senere.

alt
Som vi kører igennem Djursland, vil der være flotte skov og kystveje. Vi kommer igennem Mols Bjerge, hvor man blandt andet kan opleve vilde heste, hvis man er heldig. Vejen går også langs kysten som byder på smuk natur. Turen varer lige omkring en time, og vi kommer igennem Auning, Ryomgård, Thorsager, Rønde og Knebel

Efter nogle sjove veje igennem smukt landskab, slutter turen på Mols Kro. Kroen, som blev opført i 40’erne, ligger tæt på Ebeltoft, som er et af Djurslands store turistbyer, hvor man kan opleve en masse ting. Her på kroen kan man få lidt at spise eller eventuelt reservere overnatning.

alt
Herfra er der kort ind til Ebeltoft, hvis man ønsker at bruge nogle timer der. Tæt på Ebeltoft ligger Zoo Reepark og den flotte gamle fiskeby Øer Maritime Ferieby med tilhørende sluse.

Vi håber i har lyst til at være med, og udforske et af de smukkeste områder i Danmark.
Arrangør : Alfa Romeo Klub Danmark, Sektion Jylland
Du skal logge ind for at bekræfte din deltagelse.

Tilbage


Banner

© 2008-2023 Alfa Romeo Klub Danmark