Alfa Romeo NYT

Det nye klubblad

Medlemslogin


Velkommen, Gæst
  • Side:
  • 1

EMNE: Hakkende og ujævn gang på 147 motor

Hakkende og ujævn gang på 147 motor 13.09.2018 14:24 #29119

Til orientering:
Jeg har lige købt en 147 med selespeed fra 2005, som har gået 150k. Efter nogle dage begyndte motoren at hakke og gå ujævnt i tomgang. Den kunne godt gå fint, når den var kold, men efter lidt kørsel begyndte den igen. Når den skulle tage gas hakkede den, men når den fik godt med gas accelererede den fint. Jeg tænkte, det kunne være tændrørene eller noget med tændingen. Tændrørene havde ikke været skiftet, så jeg tog panelet med tændhætterne af.

Det viste sig at ved den første cylinder var samlet sig en sø af vand, til halvt oppe på tændrørene og tændhætterne var fedtet ind i dette, i noget brunligt vand-stads. Jeg lagde en klud over og pustede det rent med trykluft, skiftede tændrør (1000 kr.), rensede tændhætterne. Herefter har den spundet lækkert lige siden.

Ved ikke hvordan der kunne samle sig vand dernede? Måske kondens fra en varm sommer??

Gode Alfa-hilsner - Samuel
41658928_241290113173969_4101112864763281408_n.jpg


41620629_1884555014972733_6268592879766077440_n.jpg

Sv: Hakkende og ujævn gang på 147 motor 13.09.2018 16:32 #29120

Undervognsvask eller vandpytter hvis du ikke har en tæt bundskjold, du er sikker på det ikke er olie noget af det.
Hvis ventildæksel pakningen er lidt utæt løber olien derned, eller man har efterfyldt olie og ramt lidt ved siden af.
Det er et kendt problem på alle TS motor.
Alfa Romeo Giulietta 1750 TBI QV 2013 Rosso Competizione.


Før: Alfetta 2.0 Berlina / 33 1.7Ie / 145 1.6ts / 146 1.6ts / 156 2,5 V6 / 156 1,8ts RST Berlina / 159 2,4 210hk / 156 1,8ts RST Berlina.

Sv: Hakkende og ujævn gang på 147 motor 13.09.2018 17:47 #29121

Ok, tak for info, godt at vide for en Alfa-begynder..

Sv: Hakkende og ujævn gang på 147 motor 14.09.2018 15:41 #29128

Lige til lidt mere INFO (når du nu skriver, du er ”Alfa-begynder”) :

Er du sikker på, det var nødvendigt at skifte tændrørene,- og ikke bare at tørre væsken væk ? Normalt holder denne type NGK- tændrør jo mindst 80-100.000 km, og som du jo skriver, er de jo ikke ligefrem billige.

I øvrigt kan man få dem - og de fleste andre reservedele - noget billigere i udlandet; fx England:
www.alfaworkshop.co.uk/parts/147_Spark_Glow_Plug.shtml

Sv: Hakkende og ujævn gang på 147 motor 14.09.2018 16:27 #29129

Nej, det kan dagtens være at tændrørene var gode nok til at køre videre. Jeg fik at vide fra den forrige ejer, at han ikke havde skiftet dem, så de har nok kørt 150.000. Så skiftede dem anyways. Tak for link..

Sv: Hakkende og ujævn gang på 147 motor 17.09.2018 12:43 #29137

Når motoren kan køre så lang tid på et sæt tændrør, kunne man være tilbøjelig til at glemme dem, som med oliepinden på en motor, der ikke bruger olie. På min foregående 146 1.6 TS skruede jeg også tændrørene ud omkring 150.000 km.,det for at se til dem, selv om motoren kørte udmærket. 2 af de små tændrør var godt rustne, og havde jeg ventet for længe med at hive dem ud, kunne jeg meget vel have risikeret at nøglefladen var rustet i stykker, eller det tynde rør i værste fald knækkede i forsøget på at få det op af den dybe brønd, så af den grund skiftede jeg alle tændrørene.

Foto af Tændrør
147 1.6 TS & Punto Evo 1.3 MJT
Sidste redigering: 17.09.2018 17:46 af Claus R. Andersen. Begrundelse: foto
  • Side:
  • 1
Tid til at oprette siden: 0.12 sekunder

Banner

© 2008-2018 Alfa Romeo Klub Danmark