Alfa Romeo NYT

Det nye klubblad

Medlemslogin


Velkommen, Gæst

EMNE: Eftermontering af gear shifting paddles på Giulia

Sv: Eftermontering af gear shifting paddles på Giulia 18.04.2021 17:56 #32426

Karsten Rørbo skrev:
Så fandt jeg et firma som kunne åbne op for eftermonterede gear shifting paddles (2020 model) på min Giulia. Det er Lars Thidemann's firma High Performance Garage (hpgarage.dk) i Ølstykke/Værebro, som klarede den lille opgave på mindre end en time.

Lars virker som en super reel fyr, der virkelig ved hvad han laver, så jeg fik ved samme lejlighed også monteret DNA-knappen fra en Quadrifoglia, så jeg nu kan sætte bilen i "race mode", dvs den slår ESP, antispin mm fra, så man kan køre sidelæns og lave hjulspin hvis man vil/tør

Bilen får dog ikke flere heste af det, men det kan han også klare, hvis der er nogen som ønsker det.


Race positionen har et støddæmper ikon, så vidt jeg husker. Men det kræver vel andre støddæmpere, går jeg ud fra? Har ECU det rigtige program til race mode, eller skal der anden software til?

Hvad kostede det at få paddles i, og hvor langt tilbage i modelårene kan det lade sig gøre?

/Mogens
Sidste redigering: 18.04.2021 17:56 af Mogens Beltoft.

Sv: Eftermontering af gear shifting paddles på Giulia 18.04.2021 20:00 #32427

Mht at få monteret gear shift paddles, så betalte jeg vist nok 5500 kr hos Djarlo for paddles inkl. montage af dem. Der til betalte jeg så ca 800 kr til High Performance Garage for at få monteret et såkaldt SWG-module (så han kan kommunikere med ECU'en) og så slå gear paddle kommunikatione til, så den faktisk skifter gear når du betjener dem.

Mht race-mode, så ved jeg ikke om det ændre noget på dens støddæmpere. Men det primære som race-mode gør er, at den står alle sikkerhedssystemerne som ESP/ESC, antispin, autobremsning når du er tæt på noget etc. Og hvad skal det så gøre godt for??
Man kan jo godt argumentere for, at det er da dumt at betale penge for at få en bil der bliver mere farlig at køre i! Men med alle disse elektroniske systemer kan du ikke få Giulia'en til at "drifte", dvs lave hjulspin gennem et sving så du er nødt til at styre kontra,og det er jo næsten synd, nu Alfa har fået baghjulstræk igen. Det er selvfølge risikabelt at drifte på almindelig vej, men sjovt at gøre det ved lav hastighed på en grusvej, regnvåd eller sneglat (tom) parkeringsplads eller lignende. I den helt ekstreme version af drifting, så kan du i vedhæftede link se hvad Top Gear værten Chris Harris kan få ud af en Giulia Quadrofoglia i racemode.
Men har du spørgsmål til hvad du kan få fikset på din Alfa, af den slags "legetøj" og havd det koster, så vil jeg anbefale dig at ringe til Lars Thidemann fra High Performance Garage på 72 45 37 66.

Sv: Eftermontering af gear shifting paddles på Giulia 19.04.2021 12:13 #32428

Vil det sige, at Djarlo godt kunne montere paddles? Men bare ikke få dem til at virke?
Nuværende: Højbenet kinesisk svensker
Tidligere: Fiat 127, Alfa Romeo 75 2,0 TS, Alfa Romeo 159 SW Ti 2,0JTDm, Alfa Romeo GTV6 3,0, Alfa Romeo Giulia Edizione, Alfa Romeo 156 2,5 V6 samt 2 riskogere og en tjekke.

Sv: Eftermontering af gear shifting paddles på Giulia 19.04.2021 19:50 #32430

Ja, Djarlo ville gerne montere paddles (som jo kan købes som en reservedel), men oplyste mig inden montagen, at Alfa ikke ville udlevere koden til selv autoriserede værksteder, så de kunne åbne op for forbindelsen.

Det skal retfærdigvis siges, at de fortalte at de havde en kunde som havde fået åbnet for forbindelsen, så det kan gøres. Men de vidste ikke hvem der der kunne det. Men det ved vi så nu.

Sv: Eftermontering af gear shifting paddles på Giulia 31.01.2023 20:28 #33601

Hej

Jeg har overvejet samme løsning, nemlig at få HP garage til at installere dem. Det eneste der gør mig lidt usikker er... at da jeg snakkede med et andet Alfa værksted i stor KBH omkring service og generel tuning af bilen, kom vi ind på paddleshifts da han spurgte om jeg havde fået dem eftermonteret ifbm. eventuel tuning da han havde haft flere kunder som havde fået dem installeret hos HP hvor de oplevede 'hakken' i gearene ved fuld pedal.

Hvad er din oplevelse af dem? Spiller det helt som det skal?

Sv: Eftermontering af gear shifting paddles på Giulia 01.02.2023 21:51 #33608

Hej Thomas,
Mine paddles har spillet 100% siden jeg fik dem monteret hos HPG, og jeg har på intet tidspunkt oplevet noget som helst hakkeri.
Du nævner at du kun har hørt om dette hakkeri i forbindelse med tuning. Det kunne jo være at det er tuningen som er årsag til dette, ikke paddlene.
Tid til at oprette siden: 0.72 sekunder

Banner

© 2008-2023 Alfa Romeo Klub Danmark